- 50 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 7 dkg reszelt csokoládé
- 2 tojás
- 1 db narancs reszelt héja
- 5 dkg kristálycukor
- 10 dkg lekvár
- 1 kiskanál rum
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet. A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk,az egyik felébe a narancs reszelt héját, a másik felébe a reszelt csokoládét dolgozzuk bele. A tésztát 3 mm vastagságúra sodorjuk, formával kiszúrjuk és kivajazott sütőlemezen megsütjük. A narancs ízesítésű korongokat kristálycukorral megszórjuk és sütjük. 2 db nagy gáztepsit tehetünk a sütőbe. Három és fél nagy gáztepsire való adag.
A kihűlt korongokat összeragasztjuk lekvárral úgy, hogy felülre kerüljenek a világos cukrozott korongok.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!