- 50 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 7 dkg reszelt csokoládé
- 2 tojás
- 1 narancs reszelt héja
- 5 dkg kristálycukor
- 10 dkg lekvár
- 1 kiskanál rum
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet. A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe a narancs reszelt héját, a másik felébe a reszelt csokoládét dolgozzuk bele. A tésztát 5 mm vastagságúra sodorjuk, formával kiszúrjuk és kivajazott sütőlemezen megsütjük. A narancs-ízesítésű korongokat kristálycukorral megszórjuk és sütjük. Két nagy gáztepsit tehetünk a sütőbe. Három és fél nagy gáztepsire való adag. A kihűlt korongokat összeragasztjuk lekvárral úgy, hogy felülre kerüljenek a világos cukrozott korongok.
Vassné Editkétől kaptam a receptet, könnyen elkészíthető és nagyon finom!
Kovácsné Szepesi Ági készítette el.
Vida Anikó mondta
Ezt egy fantasztikusan finom sütike!!
Csak egyetlen gond volt, hihetetlen hamar elfogyott!!
Köszönöm a receptet!!