Tészta hozzávalói:
- 3 evőkanál liszt
- 6 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg dió (darált)
- fél csomag sütőpor
- 1 csipet só
Krém hozzávalói:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál őrölt kávé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 18 dkg porcukor
- 5 evőkanál dió (darált)
Tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- 5 dkg ráma margarin (olvasztott)
Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A fehérjét a 15 dkg cukornak kb. a felével kemény habbá felverjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport és a sót. A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelt 20 x 36 cm-es tepsibe simítjuk a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta és kihűlt, utána lehúzzuk róla a sütőpapírt és vissza helyezzük a tepsibe.
A tejet beleöntjük egy lábosba és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, a kávét és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük (puding szerűre), majd félre tesszük hűlni (időnként megkevergetjük).
A margarint a porcukorral jól összekeverjük, majd a kihűlt krémet hozzáadjuk és gépi habverővel jól összekeverjük, majd végül belekeverjük a diót.
A tésztára a krémet egyenletesen rákenjük. Mikróban megolvasztjuk a margarint és a vízgőz felett megolvasztott csokoládéhoz keverjük, majd ráöntjük a krém tetejére és szépen elsimítjuk.
Hűtőbe tesszük, míg meg nem dermed a csokoládé a tetején, majd hosszúkás szeletekre felvágjuk és tálaljuk.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!