- 75 dkg alma
- 10 dkg dió
- 15 dkg mazsola
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg porcukor
- fél teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 teáskanál fahéj
- 50 ml rum
- 1 csomag sütőpor
- fél teáskanál só
Az almákat hámozzuk meg, nagy lyukú reszelőn reszeljük le, majd keverjük össze a megmosott mazsolával és a darabokra vágott dióval. Adjuk a keverékhez a porcukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a rumot is, alaposan dolgozzuk össze, majd letakarva egy éjszakán át pihentessük. Másnap adjuk az almás keverékhez a lisztet, a sütőport és a sót is, majd dolgozzuk tésztává. Osszuk két részre, és készítsünk belőle cipókat. Egymástól messze tegyük egy tepsire, és 150°C-ra előmelegített sütőben 75 perc alatt süssük meg. Nemcsak almával, de körtével is elkészíthetjük.
Pápistáné Tünde receptje.