Tészta:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1 evőkanál porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 2,5 dkg elmorzsolt élesztő
- 1 egész tojás
- 2 tojássárgája
- tejföl 2-3 evőkanálnyi
Töltelék:
- 1-1,5 kg alma
- 10 dkg cukor
- darált dió
- 1 kávéskanál gyömbér vagy fahéj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy részre osztjuk. Almát megtisztítjuk, daraboljuk majd a cukorral megpároljuk. Ha kész, turmixoljuk. Tésztalapokat nyújtjuk, az alsót megszórjuk dióval, megkenjük almával, és így tovább, amíg elfogy a tészta és a töltelék is. A tetejére tészta kerüljön. A tepsiben kelesztjük jó fél órát, majd 180-200°C-on megsütjük.
Nekem azért lett rácsos a teteje, mert az eredeti recept 75 dkg almát írt, és az kevés lett, így a maradék tésztát lap helyett rácsnak használtam fel. A Mindmegette oldalán találtam a receptet, de én a saját zserbó tésztámmal készítettem el.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!