Ma sütöttem először, nagyon finom, nem túl édes, isteni az íze! Még langyos, de már megkóstoltuk! 😉
A tésztához:
- 15 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 25 dkg margarin
- 45 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
A megkenéshez
- baracklekvár
A töltelékhez:
- 1 kg alma
A habhoz:
- 4 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
A tésztához a cukrot a tojássárgájával és a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és tésztát gyúrunk. Egy részét betesszük a mélyhűtőbe (kb. 30 dkg-ot), ebből lesz a reszelék majd a tetején. A tészta nagyobbik részét egy zsírozott, lisztezett, 30 × 40 cm-es tepsibe formáljuk úgy, hogy kis pereme is legyen. Megkenjük baracklekvárral. A töltelékhez az almát meghámozzuk és lereszeljük, majd jól kinyomkodva egyenletesen szétterítjük a tésztán. A tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk, rásimítjuk az almára, erre pedig ráreszeljük a mélyhűtőből kivett tésztát. 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.