- 4 tojás
- 18 dkg cukor
- 25 dkg sütőmargarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kg reszelt alma
- 45 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- egy csipet só
- pár kanál lekvár (lehet bármilyen)
- az almára fahéjas cukor + 2 evőkanál cukor
A tojássárgáját a cukorral, a margarinnal, a vaníliás cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd jól kidolgozzuk. Egy 35 × 27 cm-es tepsit kikenjük margarinnal, a tészta kétharmad részét egyenletesen belenyomkodjuk, megkenjük lekvárral, rátesszük az almát és megszórjuk fahéjas cukorral. A tojásfehérjét a két kanál cukorral felverjük habnak, rásimítjuk az alma tetejére. A megmaradt tésztához adunk még lisztet, hogy morzsolható legyen, és rámorzsoljuk sütemény a tetejére. Előmelegített sütőben világosra sütjük.
Varga Aranka receptje.