Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 3-4 evőkanál tejföl
- 3 tojássárgája
- csipet só
Töltelék:
- 1,5 kg alma
- 1 dl víz
- 3 dkg margarin
- 1 citrom leve
- 10 dkg porcukor
- 3 tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A tészta hozzávalóit összegyúrom. Az 1/3 részét külön teszem a fagyasztóba, a 2/3-át hűtőbe, miközben elkészítem a tölteléket. Az almákat meghámozom és vékony szeletekre szelem, közben pedig a citrom levével locsolgatom, hogy ne barnuljon meg. Egy edényben a vízzel és némi citromlével felteszem, kicsit megpárolom, de nem főzöm széjjel. Amikor már megpárolódott, kihűtöm és összekeverem a pudinggal, amelyet por formájában adok hozzá. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd a kihűlt almákkal összeforgatom. A tészta nagyobbik részét kinyújtom és sütőpapiros sütőlapra teszem. Az almás habot rásimítom, majd a maradék tésztát a fagyasztóból kivéve ráreszelem. 180-200°C-on szép halvány barnára megsütöm.
Nagyon szuper finom sütemény!
Domján Mária receptje.