Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 reszelt citrom héj
- 1 tojás
- 2 tojás sárgája
- csipet só
Töltelék:
- 1,5 kiló alma reszelve
- 1 kiskanál fahéj
- 10 dkg cukor
- 1 citrom leve
- 2 kanál olaj
- 2-3 kanál barack lekvár
- 5 dkg darált dió
Cukormáz:
- 1 tojás fehérje
- 15 dkg porcukor
- citrom leve
A tészta hozzávalóit összegyúrom és ketté osztom. A reszelt almákat a cukorral citrommal fahéjjal összekeverem és az olajon addig párolom amíg a levét el nem főtte. Ekkor lehűtöm. Az egyik tésztát kinyújtom és sütőpapiros sütőlapra teszem. Megkenem lekvárral leszórom darált dióval és a kihűlt almát egyenletesen ráteszem. Erre ráhelyezem a másik kinyújtott lapot és tojással lekenem 180 °C-on megsütöm. Amikor megsült még melegen ráteszem a tojásfehérjés glazúrt. A tojás fehérjét a citrommal és cukorral kikeverem addig amíg keményedni kezd ekkor a tésztára kenem, majd 3-4 percre visszateszem a már nem forró sütőbe és kicsit szárad a glazúr utána még melegen a tetejét bevagdosom.Amikor kihűlt felszelem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok