A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 2 tojás
- 2 kávéskanál tej vagy tejföl
- 12,5 dkg margarin
A töltelékhez:
- kb. 1 kg reszelt alma
- 30 dkg porcukor (előbb kóstoljuk meg az almát, mert ha édes, akkor nem kell bele ennyi)
- 1 kávéskanál törött fahéj
A tetejére:
- 1 tojás
A hozzávalókat tésztává gyúrjuk, majd egy nagy gombóccá formáljuk, amelyet megfelezünk. Az egyik gombócot kinyújtjuk a tepsi méretéhez igazítva. Elsimítjuk rajta a fahéjas reszelt almát és ráhelyezzük a másik tésztát is. Megkenjük tojássárgájával vagy tojással a tetejét. Megszurkáljuk villával, hogy a gőz távozhasson. Előmelegített sütőben 200°C-on sütjük kb. 15-20 percig.
Sándor Andrea receptje.