A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- csipet só
- 1-2 evőkanál tejföl
- 1 felvert tojás fele
A töltelékhez:
- 1,5 kg reszelt alma
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 2-3 evőkanál méz vagy cukor ízlés szerint (függ az alma „milyenségétől”, hogy savanyúbb vagy édesebb)
A tészta lekenéséhez :
- 1 felvert tojás fele
- 1 evőkanál tejjel
- 1 mokkáskanál cukorral összekeverve
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk. A töltelékhez a reszelt almát a mézzel, fahéjjal puhára pároljuk. A tésztát elfelezzük. Felét kisodorjuk tepsi méretűre, és beletesszük. Darált dióval vagy zsemlemorzsával megszórjuk, a kihűlt tölteléket ráhalmozzuk, majd elsimítjuk. A másik tésztát is kisodorjuk, majd a tölteléket befedjük vele. A felvert tojást, tejet és cukrot összekeverjük, a tésztát lekenjük és 200°C-on megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!