Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 1 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 2 dl tejföl
A meghintéshez:
- zsemlemorzsa
Töltelék:
- 1,5 kg alma
- ízlés szerint cukor
- fahéj
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összeállítjuk a tésztát. 1 órát hűtőben pihentetjük. Ezek után két egyenlő részre osztjuk, kisodorjuk, majd az egyik felét egy 30 × 35 cm-es tepsibe tesszük. Megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, beterítjük a lereszelt, megcukrozott almával, majd megszórjuk fahéjjal. Beterítjük a tészta másik felével, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben készre sütjük. Porcukorral meghintjük.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.