A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- csipet só
- 1-2 evőkanál tejföl
- 1 felvert tojás fele
A töltelékhez:
- 1 kg reszelt alma
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 2-3 evőkanál méz vagy cukor-ízlés szerint (függ az alma „milyenségétől”, savanyúbb vagy édesebb)
A tészta kenéséhez:
- 1 felvert tojás fele
- 1 evőkanál tej
- 1 mokkáskanál cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 22 × 34 cm –es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tölteléket elkészítjük. A reszelt almát a mézzel, fahéjjal puhára pároljuk. A tésztát elfelezzük. Felét kinyújtjuk tepsi méretre és bele tesszük. Darált dióval vagy zsemlemorzsával megszórjuk, a kihűlt tölteléket ráhalmozzuk, majd elsimítjuk. A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a tölteléket befedjük. A felvert tojást, tejet, cukrot összekeverjük, a tésztát lekenjük.
villával csíkokat húztam rá, majd megszurkáltam. 200 °C-ra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!