- 35 dkg finomliszt
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 1 teáskanál cukor
- tej
- szódavíz
- 3 db alma
- 2-3 dkg margarin
- fahéj
- porcukor
A hozzávalókat simára keverjük annyi szódavízzel és tejjel, hogy ne legyen túl folyós, de sűrű sem. Vékonyra felszeleteljük a meghámozott almát, majd margarinon megpároljuk. A serpenyőt egy ecsettel olajjal kikenjük minden sütés előtt. A palacsintasütőbe egy közepes merítőkanál masszát öntünk a felforrósított olajra. A tésztára rárakunk 8-10 szelet almát (ezeket egy kicsit bele is nyomkodjuk a tésztába), fahéjjal elkevert cukorral megszórjuk s végül vékonyan leöntjük egy újabb kanál tésztával. Szokásos módon sütjük. Egy személyre 1-2 ilyen töltött palacsintát számítunk. Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk. Nagyon finom!
Vass Lászlóné receptje
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!