Tészta:
- 25 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 2 evőkanál méz
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál tejföl
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és kis pihentetés után 2 lapot sütünk belőle.
Krém:
- 1,5 kg alma
- 20 dkg cukor
- 1 kiskanál fahéj
- 1 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
Továbbá:
- babapiskóta
- rum
A lereszelt vagy szeletelt almát megpároljuk a cukorral és a fahéjjal. A tejben elkeverjük a pudingporokat, s belefőzzük az almába. Amikor a krém kihűlt, az egyik lap tetejére rásimítjuk az almakrém felét, rárakunk egy sor babapiskótát, meglocsoljuk kevés rummal, majd rátesszük a maradék krémet, s befedjük a másik tésztalappal. A tetejét porcukorral szórjuk meg.
Molnár Veronika receptje.