Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 egész tojás
- 2 evőkanál tejföl
Hozzávalók az almás töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 20 dkg kristálycukor
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
- zsemlemorzsa
Hozzávalók a vaníliás krémhez:
- 1/2 liter tej
- 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 6 evőkanál kristálycukor
Tetejére:
- 1 nagy tábla kakaós ét tortabevonó (party)
- 1 evőkanál étolaj
1. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, és a tészta többi hozzávalóival együtt jól összedolgozzuk (gyúrjuk).
2. A összegyúrt tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.
3. Tepsi hátoldalát vajazzuk és lisztezzük, külön-külön megsütjük a három lapot.
4. Almát meghámozzuk, lereszeljük, majd beletesszük a cukrot, kevés zsemlemorzsát és ízlés szerint a fahéjat.
5. Felfőzzük a pudingport a tejjel. Közben a margarint a cukorral habosra kikeverjük. Mikor kihűlt a puding összekeverjük a pudingot a cukros margarinnal és kézi mixerrel jól (habosra) összedolgozzuk.
6. Összeállítjuk a sütit a következő képen :
1 lapot megkenjük alma töltelékkel.
2 lapot vanília pudinggal megkenjük.
3 lapot leöntjük csokival.
Csokimáz elkészítése:
A tortabevonó étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd hozzákeverjük az 1 evőkanál étolajat.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!