Tészta:
- 45 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- annyi tej, hogy nyújtható tésztát kapjunk
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 12,5 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- kevés citromlé
Almás réteg:
- 50 dkg alma
- 1 csomag vaníliás cukor
- kevés kristálycukor
- pici fahéj
- 5 dkg margarin
A tészta alapanyagait összeállítjuk, és 3 cipóra osztjuk. Kinyújtjuk 3 lapba, és világosra sütjük 35 × 35 cm-es tepsi hátulján.
A krémhez a pudingport felfőzzük a tejben, majd hagyjuk hűlni. 2 dl tejben felfőzzük a 2 evőkanál lisztet, és ezt is hagyjuk kihűlni. Ha a két krém kihűlt, összekeverjük, és hozzáadjuk a kihabosított margarint. Robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és kevés vajon megdinszteljük a cukorral és fahéjjal. Ha kész, akkor összeállítjuk a sütit. Az alsó lapot megkenjük az elkészült krémmel, ráhelyezzük a második lapot, erre az almás tölteléket simítjuk, végül rátesszük a harmadik lapot. Tetejét csokoládémázzal, tejszínhabbal, porcukorral, vagy ízlés szerint bármivel lehet díszíteni. Pár órára hűtőbe tesszük, és utána lehet szeletelni, tálalni.
Kovács Zsuzsanna receptje.