A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg zsír (vagy 25 dkg margarin)
- 20 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3-4 evőkanál tejföl
A krémhez:
- 2 tojás
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 2 evőkanál vaj
- 10 dkg cukor
- 2 mokkáskanálnyi fahéj
A tészta alapanyagait összegyúrom, három részre osztom és vékony, négyszögletes lapokat sütök belőle.
A pudingporhoz 2 evőkanál cukrot keverek, fokozatosan hozzáadom a tejet, sűrűre főzöm és belekeverem a tojásokat. A krémet hűlni hagyom.
Az almát lereszelem és vajon addig párolom, amíg elfő a leve és cukorral, fahéjjal ízesítem.
A krémhez a margarint habosra keverem a cukorral, majd összekeverem a kihűlt pudinggal. Amikor mindegyik alkotórész kihűlt, egy tésztalapot visszateszek a tepsibe, rásimítom a krémet, ráteszem a második lapot, ráhalmozom az almatölteléket és befedem a harmadik tésztalappal. Egy napig állni hagyom, hogy megpuhuljon. Tálalás előtt négyszögletes szeletekre vágom és porcukorral meghintve tálalom.
Farkasné Joó Ibolya receptje.