Tészta:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 5 tojás
- 1/2 dl tej
- 1/2 dl olaj
- 5 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 60 dkg alma
- 1 liter tej
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Máz:
- 5 dkg margarin
- 5 dkg kakaó
- 3 dkg porcukor
- 4 cl víz
A tésztához a tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat és a cukrot. Ismét összekeverjük, végül beleszórjuk a liszttel elkevert sütőport. A tésztát elfelezzük. Az egyik felét 1,5 cm vastagon sütőpapírra kenjük, a másik felébe beleszitáljuk a kakaót, majd egy másik sütőpapírra ugyanúgy rákenjük. 180°C-on megsütjük mind a kettőt.
A krémhez a lereszelt almát a cukor felével megpároljuk és lehűtjük. A tejet a maradék cukorral és a pudinggal megfőzzük, majd lehűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk az almát és a kikevert margarint.
A kakaós lapra rákenjük a krémet, majd beborítjuk a fehér lappal. 1 órára hűtőbe tesszük, majd bevonjuk a mázzal. A máz hozzávalóit összefőzzük, és langyosra hűtve kenjük a sütire.
Kassai Ildikó receptje.