Tészta :
- 3 tojás
- 15 dkg porcukor
- 75 ml étolaj
- 75 ml víz
- 15 dkg liszt
- 1 / 2 tasak sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 4-5 db alma
- 1 evőkanál búzadara
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Krém :
- 4 dl tej
- 1 / 2 tasak Dr. Oetker krémes alappor
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- 2 evőkanál étolaj
Az almát hámozzuk meg és nagylyukú reszelőn reszeljük le, majd nyomkodjuk ki a levétől. Keverjük össze a darával és a fahéjjal.
A tojást habosítsuk ki a cukorral, majd adjuk hozzá vizet és az olajat, azután forgassuk hozzá a sütőporral vegyített lisztet.
Az almát oszlassuk el egyenletesen egy sütőpapírral bélelt kb 20 x 30 cm – es tepsi aljába, kanalazzuk rá a piskótamassza felét, majd a maradék masszát forgassuk össze a kakaóporral és halmozzuk rá a sárga masszára. Villával keverjük cirmosra és előmelegített, 180 °C – on süssük kb 20 – 25 percig. ( tűpróba )
Ha a piskóta megsült, borítsuk rácsra és húzzuk le róla a papírt, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémport a tejjel keverjük habosra és kenjük az almás rétegre.
A tortabevonót az olajjal vízgőz felett olvasszuk össze és simítsuk a krémre.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!