Tészta:
- 50 dkg rétesliszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 5 tojás
- 1 csomag (12 g) sütőpor
Töltelék:
- 1 kg reszelt alma
- fahéj
- 1 citrom reszelt héja és leve
- ízlés szerint cukor vagy méz
A töltelékhez a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, fahéjjal. Ha kész, félretesszük és kihűtjük. A tojásokat szétválasztjuk, és az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tésztához a réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgájákat a margarinnal habosra keverjük, és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 36 × 11 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a tepsi aljába nyomkodjuk. Rásimítjuk az almát, majd rá a keményre vert habot. A megmaradt 1/3 rész tésztát ráreszeljük és sütjük. Nagyon hamar elkészül, kb. 20 perc. Nagyon-nagyon finom!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!