- 70 dkg liszt
- 40 dkg darált háj
- 2 evőkanál tejföl
- 1 egész tojás
- 1 dl fehérbor (helyette lehet 1 evőkanál ecet)
- 1 evőkanál só
- pici cukor
- szódavíz
A hájat 10 dkg lisztel összegyúrjuk, hideg helyre tesszük, majd a többi hozzávalót kevés szódavíz hozzáadásával rétestészta keménységűre gyúrjuk. 15 perc pihenés után vékonyra nyújtjuk és közepébe helyezzük a hájat. Ráhatjuk a tésztát, majd újra kinyújtjuk, négyszeresre hajtjuk. 20 perc pihenés után újra nyújtjuk és hajtjuk. Háromszor ismételjük meg ezt a folyamatot 20 perc pihenéssekkel. Ekkor tetszés szerinti méretűekre várjuk és ízlés szerinti töltelékkel töltjük. Tepsibe helyezzük és 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Petes Andrásné receptje.