A lapokhoz:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- 5 dkg porcukor
- 2 evőkanál citromlé
- 1/2 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 6 egész tojás
- 20 dkg porcukor
- 6 db alma reszelve a levével együtt (sajtreszelőn reszeltem)
- 20 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag csokoládés pudingpor
A mázhoz:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- 2 evőkanál étolaj
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az első cipót kisodorjuk és 25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A töltelékhez az egész tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd a többi hozzávalókat is belekeverjük, és az így elkészült masszát a tésztalapra öntjük. A másik cipót is kisodorjuk és a tölteléket beborítjuk vele. Villával megszurkáljuk és 170°C-os sütőben megsütjük. A kihűlt tésztát csokimázzal bevonjuk. A hozzávalókat vízgőz felett megolvasztjuk, a tésztára öntjük, majd elsimítjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!