A tésztához:
- 1 doboz tejföl
- 1 doboz zsír
- 1 doboz cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csomag szárított élesztő
- amennyi lisztet felvesz
A töltelékhez:
- 1 kg alma
- búzadara
- ízlés szerint cukor
- fahéj
Mindent a tejföl dobozával mérünk. A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és két cipót formálunk. Pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket. Az almát lereszeljük, jól kinyomkodjuk, adunk hozzá búzadarát (hogy a levét feligya) és cukorral, fahéjjal ízesítjük. A tészta egyik felét egy közepes tepsibe nyomkodjuk, megszórjuk vékonyan búzadarával és ráterítjük az almás tölteléket, majd a tészta másik felével beborítjuk. A tetejét megszurkáljuk villával, és előmelegített sütőben, közepes lángon készre sütjük.
Lehet túróval is megtölteni, úgy is nagyon finom!
Jung Istvánné receptje.