Tészta:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg háj
- 3 tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- 1 csipet só
- 2 evőkanál cukor
- 1 dl tej, illetve amennyit a liszt felvesz
Töltelék:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- reszelt citromhéj
- vanília
A hájat elmorzsolom a liszttel, hozzáadom a többi anyagot, és közepes keménységű tésztát dagasztok. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsolom, és amíg a töltelék elkészül, pihentetem és szépen megindul a tészta.
A töltelékhez a 3 tojásfehérjét felverem a cukorral, majd hozzáadom a diót, a citromhéjat és a vaníliát.
A tésztát 8 részre osztom, kör alakúra kisodrom, majd 8 cikkre vágom. Ráteszem a tölteléket, kiflinek felcsavarom, kelesztem, majd 200°C-on 13- 15 percig sütöm, és még melegen vaníliás porcukorba forgatom.
Most diósat és szilvalekvárosat sütöttem, nagyon finom és gyorsan elkészíthető!
Réti Andrásné Judit receptje.
Horváth Ottóné mondta
Köszönöm a választ, ki fogom próbálni!
Horváth Ottóné mondta
Az élesztőt fel kell futtatni, vagy csak belemorzsolni?
Web Cukrászda mondta
Időközben megérkezett a válasz a kérdésre, bele is írtam gyorsan a receptbe, szóval nem kell felfuttatni, csak belemorzsolni. Köszönjük szépen az észrevételt!