- 20 dkg babapiskóta
- 1,2 liter tej + 1,5 dl
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 15 evőkanál kristálycukor
- 20 dkg dió
- 2 evőkanál kristálycukor (a dióhoz hozzákeverni)
- 1 evőkanál mazsola
- 1 teáskanál kakaópor a sütemény tetejére
Egy nagyobb, négyszögletes jénai tálba a babapiskóta felét egymás mellé szépen belerakjuk.
Ezután, egy bögre (1,5 dl) tejhez kakaót szórunk, jól megmelegítjük, majd kanál segítségével
a felét a babapiskótákra locsoljuk. A 20 dkg darált diót összekeverjük 2 evőkanál kristálycukorral és a felét rászórjuk a babapiskótákra, majd a mazsolák felét rászórjuk a diós cukorra. A 3 csomag vaníliás pudingot, a szokásos módon megfőzzük és a felét ráöntjük erre. Ezután, a maradék babapiskótát
szépen rárakjuk a pudingra, majd ezt megint megöntözzük a meleg kakaóval. Erre rászórjuk a maradék diós cukrot, a maradék mazsolát, majd pedig az összes vanília pudingot. Ennek a tetejére szórjuk teaszűrőn a maradék cukrozatlan kakaóport. 4-5 órára, vagy inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap szeletelhető.
Medovarszki Tamásné receptje.
Katrin szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Live.natural oldalon, a „Mit főzzek a családnak” rovatban!