Tészta 1:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- csipet só
- 5 evőkanál víz
Tészta 2:
- 6 tojássárgája
- 25 dkg cukor
- 20 dkg dió
- 7 dkg reszelt csoki
- 1 csomag sütőpor
- 6 tojás habja
Krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál zselatin 1 dl vízben feloldva
- 25 dkg margarin + 25 dkg porcukor
Az első számú tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük. A lehűtött tésztát kettéosztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és megsütjük. Félretesszük. A másikat is kinyújtjuk és ugyanabba a tepsibe helyezzük. A második számú tésztát elkészítjük: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a dióba belekevert csokit, sütőport. A tojásfehérjéből habot verünk és a diós masszához adjuk. Az így elkészült diós masszát ráöntjük a tepsiben lévő nyers tésztalapra és megsütjük. A krémhez felfőzzük a pudingot a tejben, majd a feloldott zselatint belekeverjük, és kihűtjük. Eközben a margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a pudingot. A kihűlt diós tésztára rákenjük a krémet, rátesszük a külön sütött lapot, majd hűtőbe rakjuk. A lehűlt sütit szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat!
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!