Piskóta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 narancs reszelt héja
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 3-4 evőkanál porcukor
- 1/2 narancs leve
- 1 tasak zselatinfix
- 3 dl tejszín
- 1 evőkanál aszalt áfonya
- 1 narancs reszelt héja
A sütőt 180 °C – ra előmelegítjük, egy gáztepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
A tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet és a narancshéjat. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 perc alatt – tűpróbáig sütjük. Ha a piskóta megsült, egy nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük.
Az áfonyát apróra vágjuk, a tejszínt habbá verjük. A krémsajthoz hozzáadjuk a porcukrot, a narancs levét és a héját, majd az egészet simára keverjük. Azután hozzáforgatjuk a felvert tejszínhabot és a zselatinfixet.
A piskótát kitekerjük, majd megkenjük a krém felével, megszórjuk áfonyával és visszatekerjük. A krém másik felével bevonjuk a tekercset, a tekercsből ferdén levágunk egy darabot és a másik rész oldalához illesztjük. A krémbe villával hullámokat húzunk, majd aszalt áfonyával és színes cukorkával díszítjük. A süteményt 2 – 3 órán át hűtőben dermesztjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre