- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 dl víz
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl olaj
- 10 dkg áfonya
Krémhez:
- 1 csomag csokis puding
- 0,5 liter tej
- 3 evőkanál cukor
Tetejére:
- 2 evőkanál lekvár
- 4 dl tejszín
- csokoládé
- áfonya
Első lépésben a pudingot felfőzöm és kihűtöm. A tojás sárgáját a vízzel, cukorral, olajjal habosra kikeverem. A tojás fehérjét 2 kanál cukorral keményre felverem és hozzáadom a sárga masszához végül a sütőporos lisztet valamint az áfonya szemeket. Sütőpapiros 24 x 22 cm-es tepsibe öntöm és a kihűlt pudingot kanállal ráteszem.180 °C-on megsütöm. Ha kisült és kihűlt a tészta tetejét vékonyan lekenem lekvárral. A tejszínhabot 5 deka porcukorral felverem és a lekváros lapra rákenem csokival és áfonyával díszítettem a kockákat.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok