Piskóta:
- 6 tojás
- 9 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál liszt
- 0, 5 dl olaj
- 0, 5 csomag sütőpor
Krém:
- 8 dl tej
- 8 evőkanál búzadara
- 20 dkg vaj
- 2 evőkanál cukor
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- áfonyalekvár a piskóta lekenéséhez
Tetejére:
- 1/2 kg áfonya
- 2 csomag piros tortazselé
A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és a keményre felvert tojásfehérje habot óvatosan hozzáforgatjuk. 25×35 cm-es tepsibe simítjuk, 170 °C-on, kb 20 percig sütjük, ha kész a piskóta lekenjük lekvárral.
A krémhez a tejben megfőzzük a búzadarát, a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt tejbegrízhez keverjük. Rákenjük a krémet a piskótára, kirakjuk áfonyával, majd elkészítjük rá a tortazselét.
Meng Barbara receptje. A Meng’s Bakery oldalon, számos hasonló csodaszép receptet találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!