Tészta:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 5 dkg darált dió
- 1 tojássárgája
- 1 citrom héja
- csipet só
A tetejére:
- 10 dkg tortabevonó tejcsokoládé
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük. Félujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és fenyőfákat, csillagokat szúrunk ki belőle. Közepes tűznél 25-30 perc alatt készre sütjük. Miután kihűltek, tortabevonó csokival díszítjük úgy, hogy az oldalukra is jusson. Mielőtt a csoki megdermedne, kókuszreszelékbe mártjuk, de csak az oldalukat. A csillagokat csoki-csíkokkal díszítjük.
Finom és mutatós sütemény, karácsonyfa-dísznek is megfelel. Jó pár nappal az ünnep előtt is megsüthető, sokáig eláll.
Porzsolt Évi receptje.