- 4 evőkanál liszt (én 2-2 ek. finomliszt és Update liszt keverékével készítettem)
- 3 evőkanál kristálycukor (3 ek. nyírfacukorral készítettem)
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál tej
- 3 evőkanál étolaj
- 1 tojás
- 1 kisebb narancs reszelt héja (facsarhatunk a sütibe néhány csepp narancslevet is),
- lekvár a tetejére
A lekvár kivételével az összes felsorolt hozzávalót összekeverjük egy kb. 15 cm-es átmérőjű műanyag, mély tálkában, majd 700 watton 3 percre a mikróba tesszük (nem kell lefedni). Amikor elkészült, kiborítjuk egy tányérra, megszórhatjuk porcukorral (én egy fél csomag vaníliás cukorral szoktam). A tetejére akármilyen általunk kedvelt lekvárt csöpögtetünk, és már fogyasztható is.
Farkasné Joó Ibolya receptje.